Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και πολλά μυρωδικά. Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά κολοκυθάκια
1 κονσέρβα τοματοπολτό
Μισό φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κιλά ανάμεικτος κιμάς
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τον τοματοπολτό. Τα αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά και 2 κ.γ. λάδι. Μαγειρεύετε περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρείτε από τα κολοκύθια το εσωτερικό, τα βάζετε σε μια λαδόκολλα και τα γεμίζετε με το μείγμα σας από το τηγάνι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και ψήνετε τα κολοκύθια μέχρι να γίνουν ελαφρώς πιο πράσινα, για 5 λεπτά περίπου. Τα περιχύνετε με λεμόνι και σερβίρετε.