Συνταγή για το πιο νόστιμο και ακαταμάχητο ραβανι
#tsoulotip: Ανακατεύουμε προσεκτικά και απαλά όταν ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα των αυγών ώστε να μην πέσει το μείγμα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το ραβανί:
- 340 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 ml. ηλιέλαιο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 μέτρια αυγά
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι:
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 lt. νερό
- 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
Υλικά για το σερβίρισμα:
- Παγωτό
- Φρέσκο δυόσμο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com