Κέικ με μαύρη μπύρα - Αυτή τη συνταγή πρέπει οπωσδήποτε να τη φτιάξετε
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς η λιωμένη σοκολάτα πριν τη ρίξουμε στον κάδο του μίξερ για να μην κόψει το μείγμα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το κέικ:
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 μέτρια αυγά
- 150 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 400 ml. μαύρη μπύρα
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για την επικάλυψη:
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. μαύρη μπύρα
- Θρυμματισμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com