Αλμυρό κέικ με ζαμπόν!
Τι κι αν έχετε συνηθίσει να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ, αυτή η συνταγή σίγουρα θα ξετρελάνει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά!
ΣΥΝΤΑΓΗ
- ½ κούπα κεφαλογραβιέρα
- ½ κούπα φέτα
- ½ κούπα κασέρι
- 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 1 κούπα γιαούρτι
- 3 αυγά (χωρισμένα κρόκους- ασπράδια)
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
- Λίγο συμπυκνωμένο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τους κρόκους των αυγών, το γιαούρτι, το ζαμπόν και τα τυριά έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνει η ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο γάλα. Έπειτα χτυπάμε τα ασπράδια αρκετά έως ότου γίνουν μαρέγκα σφικτή. Στην μαρέγκα ρίχνουμε λίγη λίγη την ζύμη και ανακατεύουμε συνεχώς με το κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.