Θρεπτικά κολοκυθάκια γεμιστά με… λαχανικά!

Μπορεί τα παιδιά να μην τρώνε με όρεξη τα λαχανικά όμως με έξυπνους τρόπους και νόστιμους συνδυασμούς σίγουρα θα μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν.


Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και σίγουρα θα γλύφουν και τα δάχτυλα τους!
ΥΛΙΚΑ
- 4 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 καρότο μεγάλο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 100 γρ. αρακά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 300 γρ. γραβιέρα
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές παρμεζάνα
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- Μισή κουταλιά δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα αδειάζουμε από την ψίχα τους. Έπειτα ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο έως ότου μαλακώσουν. Μέσα σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε τη γραβιέρα, το υπόλοιπο βούτυρο, το αυγό, το δυόσμο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Με το χέρι μας πλάθουμε τη γέμιση και τη βάζουμε μέσα στα κολοκύθια. Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρέξ, τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved