Κεμπάμπ κοτόπουλου με σως από φυστίκια
Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα έχετε ένα πλήρες γεύμα έτοιμο για το παιδί σας. Τα συγκεκριμένα σουβλάκια κοτόπουλου είναι ξεχωριστά γιατί έχουν μια πολύ γευστική και θρεπτική σως να τα συνοδεύει.
Θα χρειαστείτε, για το κοτόπουλο
1 μεγάλο κομμάτι στήθος
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας σως σόγιας
Για τη σως
3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2κουταλιές της σούπας σως σόγιας
2 κουταλιές της σούπας χυμό από lime ή λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας κομμένο χλωρό κρεμμύδι
1/8 κουταλιού του γλυκού σκόνη από σκόρδο
Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές μακρόστενες μερίδες, βάλτε τις σε μια ξύλινη σανίδα και πατήστε το με το χέρι. Δεν θα μπορείτε έτσι κι αλλιώς να πετύχετε το σχήμα να είναι ίδιο παντού, αλλά αν κάποια κομμάτια είναι μεγαλύτερα τότε κόψτε τα στα δύο.
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και αλείψτε το με το λάδι και τη σως σόγιας. Αφήστε το περίπου είκοσι λεπτά για να πάρει αρκετή σως.
Για να φτιάξετε τη σως φυστικιού: Βάλτε το φυστικοβούτυρο με το λάδι, το lime, το μέλι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι – ψηστιέρα και βάλτε το κοτόπουλο αφού του περάσετε τα ξυλάκια. Μαγειρέψτε το μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρετέ το με τη σως – φυστίκι.