Συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα
#tsoulotip: Δε ρίχνουμε το κρεμμύδι στο multi μαζί με άλλα υλικά, για να μην βγάλει την υγρασία του.
ΥΛΙΚΑ
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
- 500 γρ. ρεβύθια
- Μισό κρεμμύδι, μικρό, πολύ ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1½ κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 1¾ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 100 ml νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο giorgotsoulis.com