Συνταγή για σοκολατένια μπισκότα με καραμέλα
#tsoulotip: Και τα μπισκότα αλλά και η καραμέλα πρέπει να έχουν κρυώσει καλά όταν θα συνθέτουμε το γλυκό μας.
ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. baking powder
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 160 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 αυγό, large
- 1 κρόκο αυγού (large)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 170 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Για την επικάλυψη καραμέλας:
- 130 ml γάλα, εβαπορέ
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 κρόκο αυγού (large)
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. τριμμένη καρύδα
- 30 γρ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com