Συνταγή για ριζότο με καλαμπόκι και ζαμπόν
#tsoulotip: Το βούτυρο και το τυρί το βάζουμε, αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να μη βγάλουν τα λάδια τους.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ρύζι, για ριζότο
- 200 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
- 200 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- ¼ μάτσο μαϊντανό
- 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1½ ζωμό λαχανικών
- 150 ml λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com