Συνταγή για ριζότο με καλαμπόκι και ζαμπόν

#tsoulotip: Το βούτυρο και το τυρί το βάζουμε, αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να μη βγάλουν τα λάδια τους.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρύζι, για ριζότο
  • 200 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
  • 200 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • ¼ μάτσο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ ζωμό λαχανικών
  • 150 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved