Αυγά: μυστικά, τρόποι μαγειρέματος και οφέλη

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς, όπως και εγώ, λατρεύετε τα αυγά.  Στη χώρα μας αποτελούν ένα κλασσικό μαμαδίστικο φαγητό, είτε σε μορφή ομελέτας είτε τηγανητά. 

Ποιος δεν έτρωγε μικρός μελάτα βραστά αυγά και δε βουτούσε το ψωμί του στον κρόκο; Ή ποιος δεν έχει τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό του κατά τη διάρκεια του πασχαλινού τραπεζιού;

Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας κάποια μυστικά για τα αυγά, τους πιο κοινούς τρόπους μαγειρέματος και τα οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία.

Μυστικά:

  • Ένα κόλπο για να καταλάβουμε αν τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σε καλή κατάσταση είναι το πως στέκονται μέσα στο νερό, δηλαδή αν γεμίσουμε μία κατσαρόλα με νερό, τα αυγά που θα κάτσουν στον πάτο είναι φρέσκα ενώ εκείνα που θα παραμείνουν στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικα.

Διαβάστε περισσότερα στο giorgotsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved