Συνταγή για γεμιστά με κιμά
Συνταγή κατευθείαν από τη Μακεδονία.
#tsoulotip: Όταν σοτάρουμε τον κιμά, εξατμίζουμε όλα τα υγρά του. Μη φοβηθείτε αν είναι στεγνός, θα πάρει υγρασία από τη σάρκα της ντομάτας.
ΥΛΙΚΑ
- 5 ντομάτες, ώριμες
- 5 πιπεριές πράσινες
- 250 γρ. ρύζι γλασέ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 10 - 12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 50 ml ελαιόλαδο + extra για το άλειμμα, το σοτάρισμα και το πασπάλισμα
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 150 – 200 ml χλιαρό νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο giorgotsoulis.com