#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο αλλιώς δε θα γίνει τραγανή η ζύμη.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 170 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 60 ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. πράσινα μήλα, κομμένα σε κάθετες φέτες
- 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κρόκο για το άλειμμα
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com