Cheesecake με μπακλαβά - Ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο γλυκό
Τα 2 απόλυτα γλυκά, συνδυασμένα. Σίγουρα θα το λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 70 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
Για τον μπακλαβά:
- 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 8 φύλλα κρούστας
- 130 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Για το cheesecake:
- 450 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γρ. μέλι
- 60 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 1 αυγό, large
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
Για το σιρόπι:
- 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλικ
- 60 ml νερό
- 110 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com