Πέντε διαφορετικές συνταγές για να φτιάξετε μακαρονόπιτα (pics)
Η μακαρονόπιτες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν τα παιδιά, είναι νόστιμες και ιδανικές για μεσημεριανό, για κολατσιό στο σχολείο, ακόμη και για φαγητό στον μπουφέ του πάρτι.
Κι όμως υπάρχουν τόσες ωραίες συνταγές εκεί έξω για να φτιάξει κανείς μακαρονόπιτα. Εμείς ψάξαμε τα συρτάρια μας, ρωτήσαμε τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας και σας τις παρουσιάζουμε.
Όπου αναφέρουμε "μακαρόνια" στις παρακάτω συνταγές να ξέρετε ότι αναφερόμαστε στα σπαγγέτι. Αν όμως, θέλετε να βάλετε άλλα μακαρόνια, όπως για παράδειγμα χοντρά μακαρόνια, πέννες ή βίδες ή ό,τι άλλο θέλετε, δεν έχετε παρά να αντικαταστήσετε το ζυμαρικό σας.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις συνταγές. Οι δικές μας αγαπημένες; Αυτή που γίνεται στο τηγάνι και η άλλη με το φύλλο σφολιάτας και το μπόλικο τυράκι.
Enjoy!
Swipe up στη gallery
Photo 1/5
Μακαρονόπιτα στο τηγάνι: 1 πακέτο μακαρόνια, 2 αβγά, 1 κρέμα γάλακτος, 1 κούπα τριμμένο τυρί,6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο. Πώς θα το φτιάξετε: Βράστε τα μακαρόνια σας. Στο τηγάνι ροδίστε το μπέικον, βάλτε τα μακαρόνια σας, ανακατέψτε τα, ρίξτε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, τα χτυπημένα αβγά και βάλτε στον φούρνο για 25 λεπτά.
Photo 2/5
Μακαρονόπιτα αλλιώς: 1 συσκευασία λαζάνια, 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι,7 αβγά, ρίγανη 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2 κούπες κίτρινη κολοκύθα τριμμένη. Πώς θα τα φτιάξετε: Αφού σουρώσετε την κολοκύθα, βάλτε τη σε ένα μπολ και ανατέψτε τη, με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και με τα 4 αβγά που πρώτα θα έχετε χτυπήσει. Στρώστε σε ένα ταψί εναλλάξ τα λαζάνια με τη γέμιση που φτιάξατε. Τέλος ρίξτε από πάνω τα υπόλοιπα 3 αβγά που θα έχετε χτυπήσει, βάλτε τα ντοματίνια και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά.
Photo 3/5
Μακαρονόπιτα με φύλλο: 1 συσκευασία βρασμένα μακαρόνια, 1 κούπα κίτρινο τυρί, 1 συσκευασία κρέμα τυρί, 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν, 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλατοπίπερο, φύλλα για πίτα. Πώς θα τη φτιάξετε: Στρώστε 2-3 φύλλα πίτας στον πάτο του ταψιού. Έπειτα ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μακαρόνια με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε τα μέσα στο φύλλο και κλείστε με ακόμη 2-3 φύλλα, που θα έχετε λαδώσει καλά. Ψήστε μέχρι να ροδίζουν τα φύλλα.
Photo 4/5
Μακαρονόπιτα σε φόρμα: 1 συσκευασία μακαρόνια, 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη, 1 κούπα ψιλοκομμένο σύγκλινο, 1 πιπεριά ψιλοκομμένη,1 συσκευασία κρέμα γάλακτος, 2-3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Πώς θα τη φτιάξετε: Σε μία φόρμα ή ένα στρογγυλό ταψί, στρώστε λαδόκολλα. Βράστε τα μακαρόνια σας, σουρώστε τα και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με όλα τα υλικά που αναφέρουμε. Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά. Ξεφορμάρετε μόλις είναι έτοιμη.
Photo 5/5
Μακαρονόπιτα στο πυρέξ:1 πακέτο βρασμένα μακαρόνια, 1 φύλλο σφολιάτας, 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα, 1 κούπα φέτα, 3 αβγά, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα πυρέξ στρώστε το φύλλο σφολιάτας. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα βρασμένα μακαρόνια σας με τη φέτα και τα χτυπημένα αβγά. Ρίξτε το μείγμα στη σφολιάτα και καλύψτε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήστε για 20-35 λεπτά.