Συνταγή για μπουγάτσα με φύλλο αέρος

Η καλύτερη μπουγάτσα με χειροποιήτο φύλλο αέρος που έχει φτιαχτεί ποτέ!  Αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε!

Συνταγή για μπουγάτσα με φύλλο αέρος

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + extra 300 γρ. λιωμένο για το άνοιγμα των φύλλων
  • 250 νερό, χλιαρό
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα προφιτερόλ:

  • 500 ml γάλα, πλήρες
  • 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 κρόκους αυγού
  • 20 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Για το σερβίρισμα:

  • Κανέλα, τριμμένη
  • Ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved