Συνταγή για μπουγάτσα με φύλλο αέρος
Η καλύτερη μπουγάτσα με χειροποιήτο φύλλο αέρος που έχει φτιαχτεί ποτέ! Αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + extra 300 γρ. λιωμένο για το άνοιγμα των φύλλων
- 250 νερό, χλιαρό
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα προφιτερόλ:
- 500 ml γάλα, πλήρες
- 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 4 κρόκους αυγού
- 20 γρ. βούτυρο, παγωμένο
Για το σερβίρισμα:
- Κανέλα, τριμμένη
- Ζάχαρη άχνη
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com