Το λευκό ή το κίτρινο τυρί έχει περισσότερο ασβέστιο για το παιδί μου;
Τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το τυρί στον οργανισμό ενός παιδιού δεν χρειάζεται να τις πούμε καθώς γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως το ασβέστιο που περιέχει, προστατεύει το παιδί από κάθε είδους προβλήματα με τα οστά του, συμβάλλει στην θρέψη τους ώστε να μην παθαίνει συχνά κατάγματα ενώ χαρίζει γερά δόντια και βοηθά στην πήξη του αίματος.
Το θέμα είναι όμως, ποιο τυρί χαρίζει το περισσότερο ασβέστιο και ποιο είναι αυτό που θα του δώσει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται αν καταναλωθεί σε μικρή ποσότητα. Τα 100 γρ. φέτας περιέχουν 490 mg ασβέστιο, το κεφαλοτύρι σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα και συγκεκριμένα 810mg ασβέστιο, το κίτρινο τυρί (τύπου γκούντα) 670mg, η ιταλική μοτσαρέλα 560,4mg ασβέστιο και κλείνουμε με τη γραβιέρα που χαρίζει στον οργανισμό 1000mg ασβεστίου στον ανθρώπινο οργανισμό! Οπότε...