Η πιο νόστιμη συνταγή για δίπλες είναι αυτή (vid)
Τραγανές, μελωμένες, με μπόλικο καρύδι από πάνω.
#tsoulotip: 1. Δε ρίχνουμε πολύ αλεύρι στον πάγκο εργασίας για να μην βγουν σκληρά τα ζυμαράκια. 2. Μπορείτε αντί για σιρόπι να πασπαλίσετε τις δίπλες με αρκετό μέλι.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
- 8 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά, medium
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
- 500 ml νερό
- 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 300 γρ. μέλι
- Χυμό από ένα λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
- 130 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
- 1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com