Χριστουγεννιάτικο Gingerbread κέικ - Αρωματικό και πανεύκολο
Αυτό το κέικ, θα το λατρέψετε.
#tsoulotip: Όταν ρίξουμε το νερό με τη μελάσα στο μείγμα με τα αυγά, δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό για να μην κόψει το τελευταίο.
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 320 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά, large
- 325 γρ. μελάσα
- 335 ml ζεστό νερό
- 330 ml κρέμα γάλακτος, για τη σαντιγί
Δείτε τη διαδικασία στο giorgorstsoulis.com