tsoulotip: Αφήνουμε τις πατάτες να στεγνώσουν για να μη βγει μαστιχωτός ο πουρές.
Υλικά
Για ένα πυρέξ 32 εκ.:
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο,από σπαλομίτα
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 250 ml ζωμό βοδινού
- 120 γρ. πελτέ ντομάτας
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 καρότα, στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι, στον τρίφτη
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Καπνιστή πάπρικα
- 100 γρ. αρακά
- 50 γρ. καλαμπόκι
- 2 κ.σ. worcestershire sauce
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας:
- 700 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 200 ml γάλα, πλήρες
- 150 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κρόκους αυγών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε πώς θα φτιάξετε τη συνταγή στο giorgostsoulis.com