Συνταγή για θεϊκή σοκολατόπιτα!

Σοκολάτα με παγωτό; Τέλειος συνδυασμός για να γλυκάνουμε τα παιδάκια μας!

Συνταγή για θεϊκή σοκολατόπιτα!

Φτιάξτε την πιο γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα!
ΥΛΙΚΑ
• 170-180 γρ. κουβερτούρα
• 75 γρ. βούτυρο
• ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
• 3 αβγά
• 25 γρ. σησαμέλαιο
• ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• Παγωτό βανίλια
• Σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας

1. Σπάτε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
2. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο.
3. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
4. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα των αβγών στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά.
5. Προσθέτετε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6. Αδειάζετε σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο το μείγμα φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
7. Ψήνετε την πίτα στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της και να κάνει κρούστα.
8. Εσωτερικά η σοκολάτα πρέπει να παραμείνει υγρή χωρίς να στεγνώσει.
9. Βγάζετε την πίτα από το ταψί και την κόβετε σε μικρά ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια.
Πηγή: lovecooking

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved