Αυτή τη σούπα φτιάχνει η Μαρία Ηλιάκη και διατηρείται σε τέτοια σιλουέτα
Πώς θα πετύχεις την τέλεια σούπα με κάστανο της Μαρίας Ηλιάκη
Η Μαρία Ηλιάκη βρίσκεται στην Ελβετία θέλοντας να περάσει λίγες μέρες κοντά στον σύντροφό της, ο οποίος ζει και εργάζεται εκεί. Πλέον, το κορίτσι αυτό μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και συνήθως έρχεται εδώ για να κάνει μερικές δουλειές, να δεις τους δικούς και επιστρέφει ξανά στην αγκαλιά του.
Πριν από μερικές ημέρες μας έδειξε τη σούπα που του έφτιαχνε και μάλιστα δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη. Σούπα από κάστανο, την οποία και βρήκαμε στο blog της mariailiaki.gr
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
- 2 καρότα σε φέτες
- 1 μικρη σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πράσινο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. κάστανα προβρασμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κούπα κονιάκ
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- αλατι - πιπέρi
- Για τη σούπαΖεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώνουν. Πολτοποιούμε την σούπα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει μια βελουτέ, λεία σούπα και την περνάμε από σήτα.Βάζουμε την σούπα στην κατσαρόλα ξανά και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ ή πιάτα, βάζουμε από μια κουταλιά γιαούρτι, πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο φουντούκι, θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
πηγή:blog