Συνταγή για πολύσπορα κριτσίνια!

Το κριτσίνι είναι ένα σνακ για όλες τις ώρες, τραγανό με θρεπτικά σποράκια που συνοδεύει γλυκές και αλμυρές γεύσεις, ενώ μπορείτε να το δώσετε και ως κολατσιό στο παιδί.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε πολύσπορα κριτσίνια.
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ αλεύρι μαλακό
- 4 κουταλιές ηλιόσπορος καθαρισμένος
- 4 κουταλιές νιφάδες βρώμης
- 4 κουταλιές νιφάδες σταριού
- 4 κουταλιές νιφάδες σίκαλης
- 2 κουταλιές λιναρόσπορος
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 250 γρ βούτυρο
- 5 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- Σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε τον ηλιόσπορο, τη βρώμη, το στάρι, τη σίκαλη και τον λιναρόσπορο. Ρίχνουμε το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και το νερό και ζυμώνουμε με το γάντζο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
Κόβουμε μικρά κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μέγεθος δαχτύλου.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους, τα βρέχουμε ελαφρά με ένα πινέλο και τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Πηγή: bettyscuisine

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved