Αφράτη τούρτα με καφέ και φουντούκια
Σοκολατένια τούρτα με άρωμα καφέ που θα σας λύσει τα χέρια.
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει καλά το κέικ πριν απλώσουμε την επικάλυψη.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κέικ:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
280 γρ. ζάχαρη, καστανή
220 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
3 αυγά, large
360 ml γάλα, πλήρες
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. καφέ φίλτρου, σε σκόνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
500 γρ. ζάχαρη άχνη
290 γρ. σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού
230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 κ.σ. γάλα, πλήρες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα:
80 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα
Διαβάστε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com