Νόστιμος και λαχταριστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς ο χαλβάς για να τον ξεφορμάρουμε.
ΥΛΙΚΑ
Για το χαλβά:
- 380 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 250 ml ηλιέλαιο
- 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
- 2 πορτοκάλια
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
Για το σιρόπι:
- 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 lt νερό
Για το σερβίρισμα:
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com