Συνταγή για λαχταριστό παντζαροκέικ!

Χαζεύοντας μια μέρα στο ίντερνετ σε ένα blog ενός Αγγλου chef βρήκα μια συνταγή που αποδείχτηκε η αγαπημένη της οικογένειας και των φίλων μας και ιδιαίτερα της φίλης μου της Γιώτας!

Συνταγή για λαχταριστό παντζαροκέικ!

Δεν σας κρύβω πως στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου μιας και η συνταγή απαιτούσε βραστό παντζάρι .Σας πληροφορώ πως από τότε το έχω φτιάξει άπειρες φορές με τι ίδιο πάντα αποτέλεσμα! Το κέικ να εξαφανίζετε σε μερικές ώρες! Ταυτόχρονα είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεγελάσω τα παιδιά μου λέγοντας τους πως είναι σοκολατόπιτα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ υγιεινό κέικ αφού περιέχει ελαιόλαδο και παντζάρι.

keik012

Δοκιμάστε το και εσείς.. μη τους πείτε τι περιέχει στην αρχή ,αφήστε τους να μουγκρίσουν με κλειστά τα μάτια την ώρα που το απολαμβάνουν και μετά πείτε τι έχει μέσα! Θα δείτε τα μάτια τους να γουρλώνουν από την έκπληξη και μετά από λίγο θα ζητήσουν και δεύτερο κομμάτι. Βάλτε ποδιές και ....ξεκινάμε!

keik001

Υλικά:
250γρ πολύ καλά βρασμένο παντζάρι (μπορείτε να βρείτε έτοιμο συσκευασμένο σε super market)
250γρ ζάχαρη
200ml ελαιόλαδο
180γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
70 γρ κακάο (3 μεγάλες κουταλιές της σούπας περίπου)
10 γρ baking powder (3 κουταλιές γεμάτες του γλυκού)
2 βανίλιες

Εκτέλεση


Κοσκινίστε σε ένα μπωλ το αλέυρι το κακάο το baking powder και τις βανίλιες.

keik002

Πολτοποιήστε σε ένα blender το παντζάρι το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν με λεία κρέμα. Εδώ το κάνει ο γιος μου για μένα. (Είναι η αγαπημένη του δουλειά)

keik003


Ρίξτε τώρα το μείγμα μέσα στο μπωλ με το κακάο και το αλέυρι και ανακατέψτε καλά.Καταπληκτικό το χρώμα !!!!

keik004

Χτυπήστε με το μίξερ τώρα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν λίγο και ρίξτε τα και αυτά στο υπόλοιπο μείγμα.

keik005

Ανακατέψτε απαλά με μία μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης) με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.Είναι έτοιμο!!!

keik006

Ψήστε σε μία βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180'C σε αντιστάσεις πάνω κάτω για μία ώρα περίπου.

keik007

Πριν το βγάλετε βεβαιωθείτε πως είναι ψημένο εσωτερικά διαπερνώντας το με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι.Αν βγει καθαρό χωρίς ζύμη ,είναι έτοιμο.Είναι σίγουρο πως το κέικ σας πάνω έχει μια ρωγμή,είναι απολύτως φυσικό μην αγχωθείτε και μην περιμένετε να φουσκώσει πολύ όπως τα κλασικά κέικ,αυτό είναι ιδιαίτερο!

Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε.

keik008

Σας προτείνω να το κόψετε σε όσες στρώσεις εσείς επιθυμείτε και να το γλασάρετε με σοκολάτα,πραλίνα φουντουκιού η ακόμα ταχίνι ή φυστικοβούτυρο.

keik009
keik010

Σας δείχνω μερικούς τρόπους σερβιρίσματος,εσείς όμως στολίστε τα με ό,τι εσείς επιθυμείτε!

keik011
keik012
keik013
keik014
keik15

Εμένα ήδη έχουν μαζευτεί γύρω μου τα μικρά μου και περιμένουν να τους σερβίρω!
Φιλάκια σοκολατένια!!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved