Ψωμί seitan με σάλτσα gravy - Δείτε πώς θα το φτιάξετε
Το τέλειο υποκατάστατο του κρέατος!
ΥΛΙΚΑ
620-650 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
360 ml ζωμό λαχανικών
130 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
45 γρ. μαγιά, διατροφική
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. soy sauce
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ψητά λαχανικά, για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα gravy:
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 κ.γ. soy sauce
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
500 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com