Δεν φαντάζεστε τι μαγείρεψε χθες η Δούκισσα Νομικού για την οικογένειά της (pics)
Μπήκε στην κουζίνα, άπλωσε τα υλικά της έβαλε και το μπιμπερό στον πάγκο και άρχισε!!!!
Ναι, αυτή η καραντίνα έκανε μέχρι και τη Δούκισσα Νομικού, να σηκώσει μανίκια, να φορέσει ποδιά και να αρχίσει τη δημιουργία λαχταριστών γλυκών.
Μπορεί η όμορφη μανούλα να προσέχει τη διατροφή της και μέσα από τον λογαριασμό της να μας έχει συνηθίσει μόνο σε υγιεινές συνταγές, χθες έκανε την έκπληξη και έτσι όπως η Δέσποινα Βανδή, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, η Κατερίνα Παπουτσάκη και φυσικά η Υβόννη Μπόσνιακ.
Και λέμε φυσικά γιατί η Δούκισσα διάλεξε τα ρολάκια κανέλας που έφτιαξε η Υβόννη πριν μερικές ημέρες.
Θυμάστε τη συνταγή;
Ας δούμε αναλυτικά τα υλικά έτσι όπως τα είχε δημοσιεύσει η ίδια η Υβόννη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:
«Για την ζύμη χρειαζόμαστε:
- 370 γρ. αλεύρι
- 170 ml χλιαρό γάλα
- 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 40 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση χρειαζόμαστε:
- 130 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ,1/2 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ άρωμα βανίλιας
Για το γλάσο χρειαζόμαστε:
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ άρωμα βανίλιας
- 2 κ.σ γάλα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.γ από τη ζάχαρη και τη μαγιά, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το μείγμα με τη μαγιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά ώστε να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα από το μπολ.
Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας σιγά-σιγά. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 6-7 λεπτά.
Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει αλλά πρέπει να είναι πολύ δροσερή και πολύ μαλακή.
Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε αφήνοντας τη να φουσκώσει για περίπου 50 λεπτά με! Για την γέμιση μας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο πλάι.
Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη στον πάγκο μας, σε ένα τετράγωνο περίπου 40- 45εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη.βάζουμε την γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια την απλώνουμε πολύ καλά με το χέρι!
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 1 ταψί.
Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20’.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα cinnamon rolls το γλάσο μας!»
Οι φωτογραφίες και η απόπειρα της Δούκισσας Νομικού
Όπως θα δείτε και μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν η Δούκισσα πέτυχε τη συνταγή και οι φωτογραφίες από τα γλυκάκια της μας κάνουν να θέλουμε να φάμε τα ρολάκια της. Είναι τόσο μα τόσο λαχταριστά!
Μπράβο Δούκισσα!!
Swipe up για να δείτε τις φωτογραφίες της και αν θέλετε... φτιάξτε κι εσείς αυτά τα λαχταριστά ρολά κανέλας.