Νηστίσιμη συνταγή: Πεντανόστιμα μανιτάρια με σπανάκι (vid)
Υγιεινή, θρεπτική και νηστίσιμη συνταγή.
Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα κι αν επιλέξετε να νηστέψετε αυτέ τις μέρες έχουμε να σας προτείνουμε πολλές και νόστιμες συνταγές.
Ξεκινάμε σήμερα με ένα εύκολο φαγητό που είναι και πολύ θρεπτικό: μανιτάρια με σπανάκι.
Τα μανιτάρια δεν έχουν λιπαρά και υδατάνθρακες, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και έχουν περίπου 15 βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Β6, φολικό οξύ, μαγνήσιο, ψευδέργυρο και κάλιο. Είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που έχουν βιταμίνη D, η οποία είναι σημαντική για τη δημιουργία ισχυρών οστών, τη μείωση της φλεγμονής και τη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.
Από την άλλη το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια.
Υλικά
Μισό κιλό σπανάκι ( ανάλογα με την ποσότητα φαγητού αυξάνεται και την ποσότητα
2-3 φλυτζάνια μανιτάρια της αρεσκείας σας
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές του γλυκού βαλσάμικο ξίδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
tip: Μπορείτε να το σερβίρετε με τριμμένο νηστίσιμο τυρί.