Πέντε νηστίσιμες συνταγές με όσπρια που θα λατρέψουν και τα παιδιά (pics)
Μαγειρέψτε τα όσπρια αλλιώς!
Την περίοδο της νηστείας τα όσπρια κυριαρχούν στη διατροφή μας.
Τα χαρακτηριστικά των οσπρίων, που ξεχωρίζουν και για τα οποία είναι σημαντικά να τα καταναλώνουμε, είναι κυρίως οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και οι φυτικές ίνες.
Τα όσπρια περιέχουν κατά μέσο όρο 8% πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας, 20% υδατάνθρακες, 7% φυτικές ίνες και 2% λίπος. Επίσης είναι καλές πηγές βιταμινών της ομάδας B, σιδήρου και ασβεστίου.
Οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβύθια, οι γίγαντες είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά την περίδο της Σαρακοστής. Σήμερα όμως θα σας παρουσιάσουμε συνταγές με όσπρια, αλλά λίγο διαφορετικές.
Κεφτεδάκια από φακές
Υλικά
1 φλιτζάνι φακές (200γρ.)
1 ίντσα τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο ή λιωμένο)
μισό φλιτζάνι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι για γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ή τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
χυμό ενός λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λαχανικό της επιλογής σας)
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτρια πατάτα (τριμμένη)
1 μέτριο καρότο (τριμμένο)
Αλάτι για γεύση
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ακολουθεί η εκτέλεση της συνταγής:
Στην gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές με όσπρια:
Ολες οι συνταγές που παρουσιάζονται καθώς και την εκτέλεσή τους μπορείτε να τις βρείτε εδώ.