Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι - Ένα σιροπιαστό γλυκάκι για όλες τις ώρες

Τραγανό, ελαφρύ και μυρωδάτο, το τέλειο γαλακτομπούρεκο!

#tsoulotip: 1. Δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα, διότι η ζάχαρη θα κάτσει στον πάτο της κατσαρόλας και θα δημιουργήσει μία καραμέλα, η οποία θα βοηθήσει στο να μην καεί το γάλα. 2. Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε το σιρόπι με πορτοκάλι κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κανταΐφι
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 800 ml γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 140 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 40 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 2 αυγά, medium
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 200 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved