Συνταγή για σπιτικά σφολιατάκια με γέμιση
Μια έξυπνη και νόστιμη ιδέα για τον μπουφέ του παιδικού σας πάρτι είναι τα... καλαθάκια.
Τι είναι αυτά και με τι τα γεμίζουμε;
Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε μια εξαιρετική νοστιμιά που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι καλεσμένοι!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 αυγά
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 τέταρτο φέτα ψιλοκομμένη
- ½ κιλό διάφορα τυριά που λιώνουν
- 1 τέταρτο ζαμπόν
- 1 τέταρτό μπέικον
- Πιπέρι, πάπρικα και λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια, τόσο ώστε να χωράνε σε θήκη για μάφινς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά, τα αλλαντικά, τα χτυπημένα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και την πάπρικα.
Επειδή το μίγμα μας πρέπει να μην είναι σφιχτό, αν χρειαστεί προσθέστε μισή κούπα πλήρες γάλα. Αφού βουτυρώσετε τις θήκες για μάφινς, εφαρμόζετε τα κομμάτια σφολιάτας μέσα σε αυτές κι έπειτα τις γεμίζετε (λίγο πιο πάνω από τη μέση) με το μίγμα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.