Αυτό το Σαββατοκύριακο φτιάχνουμε σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου
Σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμο στο βαζάκι σου.
Βούτυρο αμυγδάλου. Μία απίθανη συνταγή για να τη συνοδεύεις με ζεστό φρέσκο ψωμί αυτά τα πρωινά που πριν καλά καλά να ξυπνήσεις έχεις βρεθεί στο μπαλκόνι με ένα ποτήριο χυμό πορτοκαλάδας. Τώρα μπορείς να φτιάξεις το δικό σου και εύκολα και πολύ γρήγορα.
Το βούτυρο αυτό είναι το μυστικό συστατικό που θα μεταμορφώσει την υφή και τη γεύση στα smoothie σου, θα απογειώσει τη ζαχαροπλαστική σου, θα γίνει ένα γρήγορο σνάκ αλειμμένο σε μια φέτα ψωμί με μπανάνα, ή θα αντικαταστήσει ένα γλυκό!
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι αμύγδαλα, ένα δυνατό μπλέντερ και λίγη υπομονή, μιας και θέλει τουλάχιστον ένα 10 λεπτο χτύπημα μέχρι να γίνει!
Για ένα βαζάκι
-2 κούπες αμύγδαλα (ανάλατα) καβουρδισμένα
-λίγο αλάτι
- 1 χουρμά
-1κτλ γλυκού
Βάζεις τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με το αλάτι και το λάδι, τον χουρμά και χτυπάς για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να φτασεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.