Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη (χαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες & χωρίς αβγά)
Η καλύτερη συνταγή για light παγωτό: Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το παγωτό; Κανείς! Τελεία και παύλα!
Το πιο απαλό, δροσερό και με ελάχιστες θερμίδες και υδατάνθρακες παγωτό είναι αυτό! Τέλειο έτσι;
Οι μαμάδες είναι αυστηρές με το παγωτό τους καλοκαιρινούς μήνες με αυτή τη συνταγή όμως, μπορούν να χαλαρώσουν λίγο τους αυστηρούς κανόνες καθώς πρόκειται για μια πιο υγιεινή και με λίγες θερμίδες εκδοχή.
Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε; Ας αρχίσουμε από τη φυσική βανίλια. Ξέρετε... εκείνο το μαύρο κλωνάρι που μόλις το ανοίξετε βγάζετε τους μικροσκοπικούς κόκκους που δίνουν όλο εκείνο το πλούσιο άρωμα βανίλιας. Η βανίλια αν δεν το γνωρίζετε, είναι η βασίλισσα των αρωμάτων.
Τι άλλο θα χρειαστείτε εκτός από φυσική βανίλια; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω:
- 1 κούπα ωμά κάσιους (μουλιασμένα για περίπου 8 ώρες σε νερό για να μαλακώσουν)
- 1/4 κούπας νερό
- 1 συσκευασία γάλα καρύδας
- 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.τ.σ λάδι καρύδας
- 1 κ.τ.σ υγρή βανίλια
- 1 κ.τ.γ σπόρους φυσικής βανίλιας
- μια πρέζα αλάτι
Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί
Μην ξεχάσετε να το σερβίρετε στα παιδιά σε χωνάκι, κάνοντάς το να μοιάζει με κοάλα; Τι ξεχάσατε πώς γίνεται ή χάσατε το προηγούμενο άρθρο μας; Δείτε το εδώ.