Συνταγή για υπέροχη καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα!

Είναι από τα κρύα πιάτα του καλοκαιριού, που μπορούν να συνοδεύσουν ευχάριστα ψητό κρέας ή ακόμη και να προσφερθεί ως ορεκτικό!

Συνταγή για υπέροχη καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα!

Δοκιμάστε να φτιάξετε υπέροχη καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα!

ΥΛΙΚΑ
• 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
• 16 μικροσκοπικά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
• 10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
• 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
• 6 πράσινες ελιές
• 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ψιλά καρέ
• 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ψιλά καρέ
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 80 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι σε 5½ φλιτζάνια τσαγιού νερό με το δαφνόφυλλο, το καρότο και τα κλωνάρια μαϊντανού. Μόλις πιει τα υγρά του και γίνει (σε περίπου 18-20 λεπτά), το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το ρύζι κρυώσει, προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με παξιμάδια σταρένια και λίγη φέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved