Συνταγή για την πιο τέλεια και γρήγορη πανακότα!
Είναι από τα πιο λαχταριστά και ελαφριά γλυκάκια του καλοκαιριού!
Ετοιμάστε μια υπέροχη πανακότα με ελάχιστα υλικά και έτοιμη σε χρόνο μηδέν!
ΥΛΙΚΑ
• 450 ml γάλα
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1,5 κουταλάκι γλυκού βανίλια
• 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
• 150 γρ. ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι γάλα για τη ζελατίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
2. Μόλις ζεσταθεί αρκετά (μετά από 10 περίπου λεπτά) προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την πανακότα σε φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.