Άκης Πετρετζίκης: Αυτή είναι η πιο νόστιμη συνταγή για γεμιστά με κιμά
Συνταγή για ένα λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο.
Τα γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που όλοι αγαπάμε και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τη συνταγή για την πιο γνωστή εκδοχή τους. Γεμιστά με κιμά! Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε παρακάτω και βάλτε το αγαπημένο αυτό πιάτο στο μενού της εβδομάδας.
Υλικά:
- 6 ντομάτες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 2 πιπεριές πράσινες
Για τη γέμιση
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κύβο κότας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- μυρωδικά, φρέσκα
- δυόσμο
- φέτα
- ρίγανη, ξερή
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ψωμί
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com