Συνταγή για την πιο αφράτη πατατόπιτα!
Οι πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή τους είναι από τα φαγάκια που τα παιδιά αγαπούν.
Ένα εύκολο και πεντανόστιμο σνακ είναι η πατατοπιτα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 δόση φύλλο σφολιάτας
- 2 κιλά πατάτες
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 1 κούπα αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες αφού τις έχουμε καθαρίσει. Προσθέτουμε το πράσο, το αλεύρι, και 3/4 κούπας λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και έπειτα στρώνουμε τα όλα τα φύλλα και τοποθετούμε τη γέμιση απλώνοντας την ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου μια ώρα.