Άκης Πετρετζίκης: Νόστιμες και υγιεινές κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

Μια εναλλακτική συνταγή για κρέπες που αξίζει να δοκιμάσετε. 

Για ακόμη μία φορά, ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει μία καταπληκτική ιδέα για ένα πρωτότυπο και πεντανόστιμο πιάτο. Κρέπες από... σπανάκι με ψητά λαχανικά. Ένα λαχταριστό αλλά και υγιεινό φαγητό, κατάλληλο και για τους vegan λάτρεις του καλού φαγητού.

Υλικά:

Για τις κρέπες

  • 2 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο
  • 220 γρ. γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο, για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 καρότα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved