Άκης Πετρετζίκης: Καλοκαιρινή συνταγή για παέγια με θαλασσινά
Η θάλασσα στο πιάτο σας με μία υπέροχη συνταγή.
Ο Ιούλιος είναι μία ανάσα μακριά και τι καλύτερο από ένα πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα. Η σημερινή μας συνταγή είναι εμπνευσμένη από το καλοκαιράκι. Ο Άκης Πετρεζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστή παέγια με θαλασσινά, ένα φαγητό νόστιμο, θρεπτικό και άκρως εντυπωσιακό.
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 50 γρ. ούζο
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 600 γρ. νερό
- 500 γρ. τσιπούρα
- 500 γρ. γαρίδες, Νο1
- 1 κιλό μύδια, με κέλυφος, καθαρισμένα
- 150 γρ. ντοματίνια
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μαϊντανό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com