Φτιάξτε κι εσείς τις γλυκοπατάτες με μαύρα φασόλια στον φούρνο του Άκη Πετρετζίκη
Άκρως καλοκαιρινό φαγάκι και αρκετά θρεπτικό!
Οι γλυκοπατάτες είναι γλυκιές, αλλά δεν παχαίνουν! Ξεκινάμε ξεκαθαρίζοντας αυτόν τον μύθο για τις γλυκοπατάτες και προχωράμε σε κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά τους. Είναι πλούσιες σε άμυλο, ενώ εκείνες που διαθέτουν αυτή την όμορφη πορτοκαλί απόχρωση είναι πλούσιες και σε καροτένιο. Σε σύγκριση με τις κλασικές πατάτες, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και περιέχουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό μας.
Από την άλλη τα μαύρα φασόλια έχουν υψηλή συγκέντρωση ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, χαλκού και ψευδαργύρου, στοιχεία που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της υγιούς δομής των οστών.
Υλικά:
250 γρ. μαύρα φασόλια, ξερά
50 γρ. φακές πράσινες
50 γρ. φακές μαύρες
50 γρ. φακές κόκκινες
200 γρ. κινόα
600 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.γ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com