Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για τον πιο νόστιμο καγιανά
Καγιανάς, στραπατσάδα ή αλλιώς ντομάτες με αυγά. Όπως και αν το λέτε, αυτό το φαγητό είναι σίγουρα από τα αγαπημένα σας.
Ο καγιανάς είναι αγαπημένο και all-time-classic φαγητό. Φτιάχνεται εύκολα και είναι ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα που μπορούμε να απολαύσουμε κάθε ώρα της ημέρας, ακόμα και σαν πρωινό. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή για τον πιο νόστιμο και μυρωδάτο καγιανά και εμείς δεν έχουμε παρά να τη δοκιμάσουμε σήμερα κιόλας!
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντομάτες
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
- 1 κ.γ. βασιλικό, φρέσκο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 4 αβγά, μεσαία
- 50 γρ. φέτα
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. ρόκα
- 6 ντοματίνια
- 4 φέτες ψωμί, ψημένες
- 20 γρ. φέτα
- ελαιόλαδο, λίγο
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.comispetretzikis.com