Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για πανακότα με κατίκι
Μία πρωτότυπη συνταγή για πανακότα που πρέπει να δοκιμάσετε.
Η πανακότα είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορούμε να ετοιμάσουμε και ειδικά αυτήν την εποχή, η δροσερή υφή της και και η απαλή γεύση της, την κάνουν ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά του καλοκαιριού. Σήμερα, ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει μία ιδιαίτερη συνταγή για πανακότα με κατίκι, μέλι και... θυμάρι. Μπορείτε να την κάνετε κι εσείς σε μόλις είκοσι λεπτά.
Υλικά:
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. γάλα
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ. κατίκι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- θυμάρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com