Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη λεμονόπιτα
Ένα δροσερό και λαχταριστό γλύκισμα που θα λατρέψετε.
Το καλοκαίρι, τα γλυκά με λεμόνι έχουν την τιμητική τους. Η γλυκόξινη, δροσερή γεύση τους είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη της εποχής και εμείς σήμερα μοιραζόμαστε τη συνταγή για την πιο νόστιμη και αφράτη λεμονόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η συνταγή είναι φυσικά δια χειρός Άκη Πετρετζίκη και για να την κάνετε δε θα χρειαστείτε καν μίξερ.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 350 γρ. νερό
- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 στικ κανέλα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
Για τη λεμονόπιτα
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 4 αβγά
- 220 γρ. καλαμποκέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com