Μικρά μυστικά για να «δέσει» το γλυκό του κουταλιού
Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα καλοκαιρινά φρούτα ενδείκνυνται γι αυτή την περίπτωση.
Ωστόσο, όπως έλεγαν οι παλαιές κι έχουν παρατηρήσει και οι καινούργιες, δεν είναι κι εύκολη υπόθεση, να «δέσει» το γλυκό.
Σας έχουμε, λοιπόν, κάποια μικρά μυστικά, που έχουν να κάνουν με το γλυκό του κουταλιού
- Βράζουν σε δυνατή φωτιά και γρήγορα για να μην αλλοιωθεί το χρώμα και το άρωμά τους.
- Ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα, ποτέ με ανοξείδωτο, για να μην πέσει θερμοκρασία τους.
- Ξαφρίζετε καλά το γλυκό.
- Για να καταλάβετε ότι έχει «δέσει» το σιρόπι, παίρνετε λίγες σταγόνες και τις ρίχνετε σε ένα κρύο πιατάκι. Αν διατηρήσουν το σχήμα τους, τότε είναι έτοιμο.
- Προσοχή στη ζάχαρη. Αν βάλετε λίγη δεν θα «δέσει» το γλυκό, αν βάλετε πολλή θα ζαχαρώσει.
- Επίσης, μην το «δέσετε» πολύ, διότι θα ζαχαρώσει
- Μη σκεπάζετε την κατσαρόλα, όσο το γλυκό είναι ζεστό, διότι έτσι θα γίνει πιο σκούρο.
- Πριν το σβήσετε, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι. Το βοηθάει, έτσι για να μη «ζαχαρώσει»
- Αν τώρα, σας «ζαχαρώσει» δεν το πετάτε σε καμία περίπτωση. Το βάζετε σε μία κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει 2 με 3 βράσεις. Κατόπιν προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού και είναι έτοιμο
- Και τέλος, τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε για γλυκό, δεν πρέπει να είναι ώριμα ή χτυπημένα για να μη λιώσουν κατά το βράσιμο