Momtessori stories

Πέγκυ Τζάννε

 

Η Πέγκυ Τζάννε γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως θα τη βρεις να γυρίζει τον κόσμο μαζί με τα δίδυμα παιδιά της, μιας και πιστεύει πως καλύτερη εκπαίδευση  από αυτή δε θα μπορούσε να τους δώσει. Είναι ωραίο να διαβάζεις ένα βιβλίο στα παιδιά για το Σηκουάνα ή για το βόρειο σέλας, όμως είναι μαγικό να μπορούν να περπατήσουν δίπλα στο ποτάμι, ή να θαυμάσουν το φυσικό φαινόμενο με τα ‘φώτα που χορεύουν’ στην Ισλανδία με τα ίδια τους τα μάτια!

Ξεκίνησε από φιλόλογος γερμανικής γλώσσας και μετά από πολλά χρόνια ανησυχίας και περαιτέρω  εκπαιδεύσεων και επιμορφώσεων κατέληξε να αποκαλεί τον εαυτό της Μοντεσσοριανή παιδαγωγό.

Αν κάτι της άλλαξε την οπτική για το παιδί, για τον άνθρωπο και για την ίδια τη ζωή είναι η μοντεσσοριανή φιλοσοφία και στόχος της είναι να μεταδώσει όσο περισσότερα μπορεί γι’αυτήν σε φίλους και γνωστούς! Συνεχίζει μέχρι και σήμερα με μεγάλη όρεξη να εκπαιδεύεται σε τομείς σχετικούς ή και όχι με τα παιδαγωγικά και δηλώνει υπέρμαχος της δια βίου μάθησης.  Τα νέα μονοπάτια που ανακαλύπτει τελευταία αφορούν την Ψυχολογία του παιδιού και την Ειδική Αγωγή. Ανταποκρίνεται άμεσα στο instagram σε όποιον επικοινωνεί μαζί της, μοιράζοντας μικρά μοντεσσοριανά τιπς μητρότητας και διαπαιδαγώγησης. Τα παιδιά της τη συγκινούν κάθε στιγμή που περνάει. Δεν υπάρχει ημέρα που να μη γεμίσουν τα μάτια της με  δάκρυα χαράς και οι φίλοι της την κοροϊδεύουν χαριτολογώντας γι’ αυτό. Συχνά ακούει για τα 3 χρονα δίδυμα φράσεις όπως: «ο Γιώργος και η Άννα είναι πολύ υπάκουα παιδιά», «είναι πειθαρχημένα», «δε σε δυσκολεύουν». Φράσεις που όμως δεν ταιριάζουν καθόλου με τη δική της λογική. Η απάντηση της προς όλους είναι: δώσε στο παιδί ελευθερία, μέσα σε συγκεκριμένα όρια, βοήθησε το να λειτουργήσει αυτόνομα και θα το δεις να ανθίζει και να μετατρέπεται σε ένα υπέροχο πλάσμα που δε θα σταματάει να σε εκπλήσσει στιγμή! Το μότο της δε θα μπορούσε να είναι άλλο απ’ το  απόφθεγμα της Μαρίας Μοντεσσόρι: ‘follow the child’, δηλαδή ‘ακολούθησε το παιδί’, μια τακτική που η ίδια θεωρεί κλειδί για την ανάπτυξη του μικρού και την καλλιέργεια του παιδιού.

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί της στο Instagram https://instagram.com/peggle?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA== , αλλά και στο TikTok  https://www.tiktok.com/@peggle_?_t=8g3nkNbtLns&_r=1

Θα χαρεί πολύ να ακούσει νέα σου!

Άρθρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved