Αεροπορικό ταξίδι στην εγκυμοσύνη: 10 χρήσιμες συμβουλές

Το ταξίδι με αεροπλάνο κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ασφαλές και ευχάριστο, αρκεί να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης και να ακολουθηθούν οι συμβουλές του/ της γιατρού σας.

Αεροπορικό ταξίδι στην εγκυμοσύνη: 10 χρήσιμες συμβουλές
Bigstock

Αν δεν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην εγκυμοσύνη σας, το ταξίδι με αεροπλάνο συνήθως θεωρείται ασφαλές. Οι γενικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε είναι οι ίδιες με εκείνες που ισχύουν για όλους όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνα. Βέβαια, υπάρχουν μερικές συγκεκριμένες συστάσεις, οι οποίες σχετίζονται με την εγκυμοσύνη .

Πριν το ταξίδι, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον/ την γιατρό σας και να ζητήσετε τη γνώμη του/της. Εάν σας το επιτρέψει, μπορείτε να ταξιδέψετε, ακολουθώντας κάποιες συμβουλές:

  1. Προσπαθήστε να ταξιδέψετε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης καθώς τότε υπάρχει μειωμένη πιθανότητα επιπλοκών .
  2. Ζητήστε μια βεβαίωση από τον γιατρό σας, σε περίπτωση που σας ζητηθεί στον έλεγχο του αεροδρομίου.
  3. Φορέστε τη ζώνη ασφαλείας κατά τη διάρκεια της πτήσης τοποθετώντας την χαμηλά στην κοιλιά, στο επίπεδο των οστών της λεκάνης .
  4. Μόλις σας επιτραπεί από το πλήρωμα του αεροσκάφους, σηκωθείτε και κάντε μικρές βόλτες στον διάδρομο για να αποφύγετε τη θρόμβωση .
  5. Παραμείνετε ενυδατωμένη καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης καθώς λόγω της ατμοσφαιρικής πίεσης υπάρχει παραπάνω υγρασία.
  6. Φροντίστε να έχετε μαζί κάθε πιθανό φάρμακο που μπορεί να χρειαστείτε.
  7. Να έχετε υπόψη ότι οι περιορισμοί για εγκύους μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τον προορισμό . Επικοινωνήστε με την εκάστοτε εταιρεία για να ενημερωθείτε.
  8. Εάν αντιμετωπίστε συμπτώματα ναυτίας ή κόπωσης πριν από την πτήση , συζητήστε με τον γιατρό σας τη χρήση προληπτικών φαρμάκων.
  9. Εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρόμβωσης, συζητήστε με τον γιατρό σας για επιπλέον μέτρα προφύλαξης, όπως η χρήση αντιθρομβωτικών καλτσών.
  10. Ενημερώστε το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας πως είστε έγκυος καθώς είναι απαραίτητο να έχουν ανανεώσει το ιατρείο στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Με τις κατάλληλες προφυλάξεις και τη σωστή προετοιμασία , το ταξίδι σας μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved