Κινήσεις εμβρύου: Μήπως το μωρό μου κινείται πολύ;

Εάν το μωρό είναι αρκετά δραστήριο, πρέπει να το εκλάβετε ως καλό σημάδι.

Κινήσεις εμβρύου: Μήπως το μωρό μου κινείται πολύ;
Bigstock

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός ή συχνότητα κινήσεων που πρέπει να αισθάνεστε, οπότε κάπως είναι απίθανο το μωρό σας να κινείται υπερβολικά. Αντ' αυτού, προσπαθήστε να συνηθίσετε τον τρόπο που κινείται το μωρό σας σε καθημερινή βάση, καθώς η αντίληψη του συνήθους μοτίβου του θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε καλύτερα τυχόν αλλαγές .

Γιατί είναι σημαντικό να κινείται το έμβρυο

Όταν νιώθετε το μωρό σας να κινείται αυτό σημαίνει πως είναι καλά.

Με άλλα λόγια, ένα πολύ δραστήριο μωρό είναι συνήθως απίθανο να αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Εάν παρατηρήσετε αλλαγή στο συνηθισμένο μοτίβο κινήσεων του μωρού σας ή αν υπάρχει μια ξαφνική μείωση στις κινήσεις του ενημερώστε άμεσα την/ τον γιατρό σας.

Είναι φυσιολογικό να κινείται περισσότερο τη νύχτα;

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας κατά τις οποίες το μωρό σας είναι πιο δραστήριο. Πολλές μέλλουσες μαμάδες παρατηρούν ότι το μωρό τους κινείται περισσότερο τη νύχτα . Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, γι' αυτό προσπαθήστε να χαλαρώσετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Εάν το μωρό σας κινείται πάρα πολύ, σηκωθείτε και περπατήστε για λίγα λεπτά προκειμένου να το ενθαρρύνετε να ηρεμήσει.

Αλλάζουν οι κινήσεις του μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πιθανότατα θα παρατηρήσετε για πρώτη φορά το μωρό σας να κινείται περίπου στις 20 εβδομάδες - ή νωρίτερα αν δεν είναι το πρώτο σας μωρό. Εάν δεν έχετε αισθανθεί το παραμικρό μέχρι τις 24 εβδομάδες, επισκεφτείτε την/ τον γιατρό σας.

Μέχρι το τρίτο τρίμηνο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι κινήσεις του γίνονται όλο και πιο τακτικές, καθώς αναπτύσσει ένα μοτίβο ύπνου και αφύπνισης. Το μωρό σας θα έχει επίσης λιγότερο χώρο για να κινηθεί προς την ημερομηνία του τοκετού.

Ο αριθμός των κινήσεων που αισθάνεστε θα πρέπει να αυξάνεται σταδιακά μέχρι την 32η περίπου εβδομάδα της εγκυμοσύνης και στη συνέχεια να παραμένει ο ίδιος.

Τι πρέπει να κάνω αν νιώσω ότι οι κινήσεις του μωρού μου έχουν αλλάξει;

Αν ανησυχείτε για τις εμβρυϊκές κινήσεις, μιλήστε με τη μαία σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Μπορεί να σας ζητηθεί να σημειώσετε πότε κινείται το μωρό σας ώστε να δει αν υπάρχει πραγματικός λόγος ανησυχίας . Είναι πιθανό να κάνετε έναν ακόμη υπέρηχο για να βεβαιωθείτε 100% πως όλα είναι καλά.

Να εμπιστεύεστε πάντα το ένστικτό σας και να ενημερώνετε τη μαία ή την/ τον γιατρό σας αν κάτι σας φαίνεται πως δεν πηγαίνει καλά.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved