Γυναικείος οργασμός: Πώς επηρεάζει την επιλογή συντρόφου (vid)

Ο οργασμός ως μέρος της αναπαραγωγικής συμπεριφοράς της γυναίκας

Γυναικείος οργασμός: Πώς επηρεάζει την επιλογή συντρόφου (vid)

H γυναίκα τείνει να επιλέγει συντρόφους, που πιθανολογεί, ότι θα τη φέρουν ευκολότερα σε οργασμό.

Bigstock

Ο οργασμός θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ενισχυτής συμπεριφοράς, όσον αφορά την αναπαραγωγική διαδικασία: ο οργασμός είναι το ευχάριστο επακόλουθο (όπως η τροφή στην περίπτωση του ποντικού) και η συμπεριφορά, που τον προκαλεί είναι η γενετήσια (σεξουαλική) επαφή, η οποία με τη σειρά της είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγική διαδικασία.

Έτσι η αναμονή του οργασμού αυξάνει τις πιθανότητες μία γυναίκα να επιδιώξει σεξουαλική επαφή.

Όπως εξάλλου αναφέρεται και σε μελέτη του 1999 όταν η «ανταμοιβή», που αναμένεται μετά από συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν «έρχεται» κάθε φορά, τότε το υποκείμενο επιδιώκει ακόμα συχνότερα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, προκειμένου να λάβει την αναμενόμενη ανταμοιβή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αυτού, που παίζει «κουλοχέρη»: επιμένει να παίζει με μεγαλύτερη «εμμονή», όταν η ανταμοιβή δεν έρχεται κάθε φορά, που τραβάει το μοχλό του μηχανήματος. Κατ’ αντιστοιχία ο οργασμός της γυναίκας δεν είναι πάγιο επακόλουθο της σεξουαλικής επαφής, οπότε ενδεχομένως να αυξάνονται οι πιθανότητες αυτή να επιδιώξει σεξουαλική επαφή.

Δείτε πώς γιατί ο οργασμός αποτελεί μέρος της αναπαραγωγικής συμπεριφοράς της γυναίκας στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved