Στολισμός πασχαλινού δέντρου ή αλλιώς Ostereierbaum

Ostereierbaum - Μάθετε τα πάντα για το γερμανικό έθιμο που αρχίζουμε να υιοθετούμε και εμείς στη χώρα μας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Στολισμός πασχαλινού δέντρου ή αλλιώς Ostereierbaum
Bigstock

Οι οικογένειες στη Γερμανία διακοσμούν κλαδιά και δέντρα με πασχαλινά αυγουλάκια στα σπίτια τους (μέσα και έξω από αυτά) για χρόνια.

Αν θέλετε να διακοσμήσετε για το Πάσχα το σπίτι σας τότε δεν έχετε παρά να αρχίσετε ένα νέο έθιμο με την οικογένειά σας: στολισμός πασχαλινού δέντρου. Μια αγαπημένη μου γερμανική παράδοση που δεν σας κρύβω ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει στο σπίτι μου.

Αρκετά μέλη της οικογένειάς μου ζουν στη Γερμανία και κάπως έτσι και όταν ήμουν ακόμη στο γυμνάσιο, στο σπίτι με τη μαμά μου στολίζαμε το δικό μας πασχαλινό δέντρο. Το δέντρο μας ήταν φτιαγμένο από κλαδιά που κρεμούσαμε ξύλινα πολύχρωμα αυγά (μικρά και μεγάλα) και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά όπως πουλιά, κοτούλες, λαγουδάκια και φωλιές.

Κάπως έτσι μεγάλωσα με αυτό το έθιμο και συνεχίζω να το τηρώ ακόμη και τώρα που είμαι μαμά και έχω μια κόρη 14 ετών. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στολίζουμε το πασχαλινό μας δέντρο με τα ίδια πασχαλινά στολίδια. Είναι συναισθηματικής αξίας και κομμάτι της δικής μου παιδικής ηλικίας.

To πασχαλινό δέντρο δεν είναι δημοφιλές μόνο στη Γερμανία, είναι επίσης δημοφιλές στη γειτονική Πολωνία, Αυστρία και Ουγγαρία. Αν θέλετε να ξεκινήσετε και εσείς αυτήν την παράδοση στο σπίτι σας, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μου.

Πώς θα φτιάξετε ένα πασχαλινό δέντρο

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα πασχαλινό δέντρο μπορείτε να το φτιάξετε είτε μέσα, είτε έξω από το σπίτι. Για παράδειγμα αν έχετε κάποιο δέντρο στην αυλή σας, όπως μηλιά, λεμονιά, πορτοκαλιά κ.α. μπορείτε να κρεμάσετε επάνω του πασχαλινά στολίδια όπως πολύχρωμα αυγά (μεγάλα και μικρά), φωλιές, κορδέλες, πουλάκια, λαγουδάκια κ.α.

Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε ένα χρωματιστό φυτό που υπάρχει σε μια γλάστρα ή κάποιο αναρριχόμενο φυτό.

Μέσα στο σπίτι θα μπορούσατε να διακοσμήσετε ένα βάζο με λουλούδια ή όπως εγώ, ξερά κλαδιά που θα γεμίσουν με χρώμα από τα πασχαλινά στολίδια σας.

Τα στολίδια μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας. Δεν χρειάζεται να ξεχυθείτε στα καταστήματα για να βρείτε διακοσμητικά για το δέντρο σας και να ξοδέψετε μια περιουσία σε αυτά. Με χαρτόνια, μαρκαδόρους και άλλα υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας πασχαλινά στολίδια.

Πασχαλινά δέντρα - Ιδέες για να εμπνευστείτε

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από πασχαλινά δέντρα, έτσι όπως τα βρήκα στο Pinterest για να εμπνευστείτε.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Τα μικρά σας σίγουρα θα ενθουσιαστούν και με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσετε ένα νέο έθιμο και εσείς στο δικό σας σπιτικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved